10 минути јога за повеќе енергија

Јогата е еден од најприфатените и најефикасните начини да се постигне рамнотежа меѓу физичкото, менталното и духовното здравје. Таа е древна вештина со која се постигнува единство со целото свое битие. На секаде во светот ефектите од практикувањето јога се истражуваат од страна на еминентни научници и лекари. Резултатите кои се добиени од таквите истражувања покажуваат дека јога техниките се моќно средство за одржување на добра физичка, ментална и духовна рамнотажа, воедно развивајки ги заспаните потенцијали на личноста овозможувајки добар квалитет на живот.

Оваа 10 минутна јога секвенца е одлична за убав и енергичен почеток на денот, но и добар начин за полесен сон и ослободување од стресот пред спиење.

Драгана Младеновска

Магистер по фармација, Аеробик и Пилатес инструктор. Зависник од здрава исхрана и експериментирање во кујната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *