10 интересни факти за Аеробикот кои можеби не сте ги знаеле

Вежбањето Аеробик е забавно и интересно. Ритмичката музика го прави вежбањето многу полесно отколку што е 🙂 и ве тера да го дадете максимумот.

Аеробикот е кардио активност која пред се троши многу калории и на ефективен и забавен начин помага да си го обликувате телото и да си го подобрите здравјето.

Имаме 10 интересни факти за Аеробикот кои можеби ќе ве натераат да се мотивирате и да започнете да вежбате.

  1. Вежбањето Аеробик ги зголемува митохондриите во клетките што овозможува ослободување на повеќе енергија во телото.
  2. Ги зголемува бројот на ензими кои се одговорни за трансформација на нутритиентите во енергија, сето тоа допринесува многу побрзо да трошите калории и во мирување.
  3. За секој 1 час Аеробик добивате плус 2 часа живот 🙂
  4. Го зголемува нивото на HDL холестерол (“добриот холестерол”) во телото.
  5. Ве ослободува од стресот, напнатоста и депресијата.
  6. Со еден час ефективен Аеробик можете да согорите дури и до 600 калории.
  7. Помага за лесно, брзо и ефикасно губење на масното ткиво.
  8. Го подобрува сонот.
  9. Помага за превенција од канцерогени заболувања.
  10. Помага за превенција од кардиоваскуларни заболувања.

Доколку сето тоа ви звучи интересно задолжително посетете го нашето студио за Аеробик и Пилатес.

Кај нас можете да вежбате: Степ Аербик, Енерџи Аеробик или Микс Аеробик.

Имаме мотивација за секој кој сака да ги почувствува придобивките од редовната физичката активност.

Лоцирани сме во Кисела Вода, веднаш до Стара Рампа.

Термини:

понеделник/среда/петок – 18.00-19.00 часот

вторник/четврток од 20.00-21.00 часот и сабота од 19.00 часот

Направете го вистинскиот избор за себе и за своето здравје и резервирајте си место на телефон: 071 273 982.

Повеќе за FitLife Fitness Stuidio, за целосниот распоред, термини и месечна членарина, прочитајте на линковите подолу:

FitLife Studio 1 – Кисела Вода 

Драгана Младеновска

Магистер по фармација, Аеробик и Пилатес инструктор. Зависник од здрава исхрана и експериментирање во кујната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *