5 вежби за подобра дигестија

Понекогаш исхрана сама по себе не е доволна за подобрување на дигестијата. Секако дека доколку се храните со свежа храна, храна богата со влакна, избегнувате рафинирани шеќери и не консумирате процесирана храна стомакот и цревата многу полесно ќе ја процесираат храна, а вие ќе се чувствувате полесно и поенергично.

Во продолжение 5 вежби кои се одлични за подобрување на дигестијата и полесно варење на храната.

Прва вежба – скокање јаже (минимум 15 минути).

Втора вежба – “маченце” (10 повторувања).

Трета вежба – full body roll up (10 повторувања).

Четврта вежба – lunge with twist (задржете 20-30 секунди на секоја страна).

Пета вежба – child’s pose (во оваа позиција направете минимум 10 длабоки вдишувања и издишувања).

Целосниот начин на изведување на вежбите погледнете ги на видеото подолу.

Драгана Младеновска

Магистер по фармација, Аеробик и Пилатес инструктор. Зависник од здрава исхрана и експериментирање во кујната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *