7 вежби за цврст и затегнат стомак

Тенката половина и цврстиот стомак се клучните елементи за женственост. За жал половината е област од телото која прва страда од нездравиот начин на живот, стресот и лошата исхрана.

За да го избегнете појавувањето на „гума“ околу стомакот, потребно е редовно да практикувате кардио вежби, но исто така и да ги активирате стомачните мускули со вежби за нивно зацврстување.

Во продолжение 7 вежби за зајакнување на стомачните мускули. За овој тренинг ви се потребни помалку од 10 минути така што изговори од типот “Немам време за вежбање” не признаваме 🙂

Драгана Младеновска

Магистер по фармација, Аеробик и Пилатес инструктор. Зависник од здрава исхрана и експериментирање во кујната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *