Хроно вечера: Зеленчукова крем супа со печурки

May 21st, 2017|Категории: вечера, Исхрана, Рецепти, Хроно|Теми: , , , , , , , , |

Ова е одличен предлог за лесна хроно вечера. Во хроно исхраната за вечера се препорачува да консумирате некој полесен протеин (бело пилешко месо, бела риба или пак печурки). Но, внимавајте доколку јадете печурки не е

Хроно вечера: Омлет од белки и зеленчук

May 15th, 2017|Категории: вечера, Исхрана, Рецепти, Хроно|Теми: , , , , , , |

Одличен предлог за вкусна вечера доколку сте на хроно исхрана. Бидејќи за вечера е дозволено да јадете посно месо, бела риба, печурки или белки во комбинација со зеленчук, изборот е малку поограничен. Но, сепак постојат

Хроно вечера: Полнети печурки со младо кромитче и маслинки

April 21st, 2017|Категории: вечера, Исхрана, Рецепти, Хроно|Теми: , , , , , , |

Вечерата во хроно исхраната треба да биде лесна и едноставна. Најдобро е за вечера да комбинирате немасно месо (пилешко или риба) и салата. Сепак наместо месо можете да јадете и печурки и белки од јајца,

Хроно вечера: Печени филети ослич со салата

April 2nd, 2017|Категории: вечера, Исхрана, Рецепти, Хроно|Теми: , , , , , , , |

Доколку сте во рестриктивен период вечерата треба да биде лесна и едноставна. Најдобро е за вечера да комбинирате немасно месо (пилешко или риба) и салата. Тоа што е специфично за вечерата е тоа што дозволено

Што да јадете за појадок, ручек и вечера ако сте на хроно исхрана

January 22nd, 2017|Категории: вечера, Здравје, Исхрана, појадок, ручек, Слабеење, Совети, совети, Хроно|Теми: , , , |

Кога веќе сме запознаени со сите најважни правила во хроно исхраната (повеќе на следниот линк) ви нудиме пример како конкретно да ги комбинирате намирниците за појадок, ручек и вечера. Што да јадете за појадок кога