Аеробик: Забавно вежбање кое ги топи килограмите и ве прави посреќни

August 27th, 2017|Категории: Аеробик, Совети, Фитнес|Теми: , , , , , |

Што претставува аеробното вежбање? Аеробното вежбање подразбира било каква телесна активност при која се користат големите мускулни групи и која може да се изведува подолго време. Примери за аеробна активност се: пливање, трчање, возење велосипед,

Степ аеробик – идеална активност за здраво и убаво обликувано тело

May 11th, 2016|Категории: Аеробик, Фитнес|

Степ Аеробик е најпопуларна форма на аеробик, која вклучува разновидни движења со употреба на степер и во придружба на мотивирачка музика. Баш поради употребата на степерот, оваа дисциплина е позната како Степ Аеробик. Овој вид на

Зошто да вежбате Аеробик?

March 12th, 2016|Категории: Аеробик, Фитнес|Теми: , , , , , |

Без разлика на годините, тежината и градбата на телото Аеробикот како активност е добар за секого. Еве зошто.... Континуираните кардио активности како пешачење, возење велосипед, пливање, трчање, вежбање Аеробик или било какви вежби кои го