Енергетски детокс напиток со ѓумбир

Вкусен енергетски детокс напиток со зелен чај и ѓумбир, одличен е за утринско будење и прочистување на телото.

Содржи само 42 калории, 10.7 g јаглехидрати, 0.8 g протеини и воопшто не содржи масти.

Функционалност: detox, lactose free, GMOfree, diet.

Потребни состојки:

Начин на подготовка:

Погледнете го нашето видео.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=WOUky5VWhnY[/embedyt]


зелен чај – содржи моќни полифеноли кои ги неутрализираат слободните радикали во телото, дополнително кофеинот ја зголемува мобилизацијата на масти од масното ткиво и помага за подобрување на физичкиот перформанс.

лимон – содржи голем процент на витамин Ц кој е моќен антиоксиданс (еден лимон дневно задоволува 50% од дневните потреби за витамин Ц), супстанците диосмин и хесперидин кои се наоѓаат во лимонот помагаат за намалување на вкупниот холестерол во крвта, лимонот го прочистува црниот дроб и помага за алкализирање на телото.

портокал – содржи голема концентрација на витамин Ц и многу влакна (еден портокал задоволува 100% од дневните потреби за витамин Ц), портокалот е одличен антиоксидас и прочистувач на црниот дроб, тој го чува имуниот систем и помага за подобро варење на храната.

ѓумбир – содржи супстанца гингерол која е моќен антиоксидансен и антиинфламаторен агенс, ѓумбирот ја подобрува дигестијата, го намалува холестеролот и го забрзува топењето на масните наслаги.

Драгана Младеновска

Магистер по фармација, Аеробик и Пилатес инструктор. Зависник од здрава исхрана и експериментирање во кујната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *