3 рецепти за здрави, лесни и неодоливи летни салати

June 23rd, 2017|Категории: Исхрана, Рецепти|Теми: , , , , , , |

Топлите денови бараат да внесуваме што е можно повеќе свежа храна и течности. Тешките и мрсни јадења не се многу препорачливи. Бидејќи палетата на зеленчуци во лето е најголема, ви даваме 3 предлози за здрави,

Хроно вечера: Полнети печурки со младо кромитче и маслинки

April 21st, 2017|Категории: вечера, Исхрана, Рецепти, Хроно|Теми: , , , , , , |

Вечерата во хроно исхраната треба да биде лесна и едноставна. Најдобро е за вечера да комбинирате немасно месо (пилешко или риба) и салата. Сепак наместо месо можете да јадете и печурки и белки од јајца,

Хроно вечера: Печени филети ослич со салата

April 2nd, 2017|Категории: вечера, Исхрана, Рецепти, Хроно|Теми: , , , , , , , |

Доколку сте во рестриктивен период вечерата треба да биде лесна и едноставна. Најдобро е за вечера да комбинирате немасно месо (пилешко или риба) и салата. Тоа што е специфично за вечерата е тоа што дозволено