Што се случува со телото кога трчате 30 минути?

August 5th, 2017|Категории: Мотивација, Совети, Фитнес|Теми: , , , , |

Постојат научни докази кои потврдуваат дека трчањето го намалува нивото на лошиот холестерол во крвта, ги намалува триглицеридите, го нормализира шеќерот во крвта, но исто така го намалува ризикот од кардиоваскуларни болести. Трчањето и одењето

Зошто трчањето е најефикасно за слабеење

July 8th, 2017|Категории: Совети, Фитнес|Теми: , , , , |

Трчањето е еден од најпопуларните начини на вежбање во последните неколку години. Тоа е една од најдобрите активности за слабеење, но освен тоа трчањето има и многу други бројни бенефити за здравјето. Постојат неколку различни

Дали ги правите овие 5 грешки пред трчање?

April 29th, 2017|Категории: Настани, Совети, Фитнес|Теми: , , , , , , , |

Во пресрет на најголемиот спортски настан во Скопје – Скопскиот маратон, подготвивме интересен текст за можните грешки кои можеби ги правите пред трчање. Се подготвувате за трка, полумаратон или маратон, трка на 5 km или

9 причини зошто да започнете да трчате

March 6th, 2017|Категории: Здравје, Совети, Фитнес|Теми: , , |

Трчањето е совршен и бесплатен начин да изгледате и да се чувствувате добро. Не ви е потребна специјална опрема или место за тренирање. Доволно се пар добри патики и малку упорност. Трчањето е корисно и