Маркетинг

Зошто соработка со FitLife:

  1. FitLife е еден од најбргу растечките сајтови во полето на фитнес и здрава исхрана во Македонија.
  2. Нашата публика е високо таргетирана кон здрава исхрана, здрави рецепти, совети за фитнес и убавина.
  3. Во просек постигнуваме околу 1500 посети на ден. Овој број полека но сигурно се зголемува. Процентот на нови посети ни е 25%.
  4. Маркетинг експертите во целиот свет го сметаат influencer маркетингот како најуспешен досега поради врската и довербата постигната со верната публика. Ние сме едни од првите influencer сајтови во Македонија. Бидете меѓу првите и искористете ја оваа можност веднаш, бидејќи за една година, кога сите ќе ја сфатат неговата вредност, овој маркетинг ќе чини 5 пати повеќе.
  5. Нашиот главен едитор, Драгана Младеновска е магистер по фармација и диететика. Ова уште толку додава кредибилитет и влијание на нашите содржини.
  6. Отворени за ваши идеи. Доколку имате идеја за соработка што не е спомната овде, пишете ни на kolevdarko@gmail.com или mladenovska.dragana@gmail.com и ќе разговараме.

Аналитика од последните три месеци:

Можности за рекламирање и соработка:

  1. Content marketing – Пишуваме артикли за вашите производи или пак објавуваме артикал напишан од вас.
  2. Product placement – Објавуваме рецепт каде во самите слики од рецептот се наоѓаат вашите производи (производите мора да се поврзани со здрава исхрана). Оваа опција ја имате единствено кај нас. Нашите читатели ни веруваат и ќе го послушаат нашиот совет.
  3. Banner marketing: Поставување банери на 5 различни позиции на нашиот сајт.

Позиција 1: Насловна страна под главно мени

Димензии: 1070 x 150px
CPM: 150 ден.

Позиција 2: Страна со артикал

Димензии: 720 x 150px
CPM: 150 ден.

Позиција 3: Странично мени кај страна со артикал

Димензии: 300 x 300px
CPM: 100 ден.

Позиција 4: Банер на средина на артикал

Димензии: 720 x 150px
CPM: 200 ден.