ZUMBA Fitness – Забава што не се пропушта!

Споделете со пријателите

Zumba Fitness претставува програма на аеробни вежби каде што се вклучени елементи на танцување. Всушност Зумбата комбинира основни чекори од танците кои се применуваат на латино и интернационална музика со цел да се направи вежбањето забавно.

Музиката е клучната состојка на Зумба часовите. Кореографијата креирана со специфични тактови и смени на темпото, транзиции на вежбањето од едно во друго движење вклучувајќи тонирање, зацврстување или кардио движење, целат кон секоја мускулна група во телото. Зумбата позајмува латино вкусови од следните стилови на танцување: Cumbia, Salsa, Merengue, Mambo, Flamenco, Chachacha, Reggaeton, Samba, Belly Dance, Hip Hop, Tango и многу други.

Вежбањето Зумба, носи многу придобивки, но пред се ќе ви донесе насмевка на лицето, ведар дух и многу позитивна енергија.

Со повеќегодишно искуство во правење Зумба забави FitOne клубот нуди уште едно февруарско изненадување што ќе се одржи во ноќниот клуб Станица 26 на 28 Февруари од 19:00 часот.

Како и на сите Зумба забави до сега, ќе ве пречекаат нови Зумба кореографии, песни и движења во изведба на инструкторите од FitOne.

Централно место ќе заземат групите на Зумба вежбачите кои ќе се прикажат себеси со комплетно нови Зумба кореографии. Зумба забавата иако организирана од FitOne наменета е за сите љубители на Зумба Фитнесот, а не само за вежбачите во FitOne. Споделете ја Зумба енергијата помеѓу толпата од Зумба фанови и почувствувајте ја позитивната страна на Зумба ритамот.

Како и до сега, без никакви ограничувања во пол и возраст. Добредојдени се сите, а забавата секако е загарантирана.  Ве очекуваме! 

Повеќе инфо на FitOne Zumba Fitness Забава или 070 / 22 88 23

Драгана Младеновска

Аеробик и пилатес инструктор, Сопственик на FitLife Fitness Studio, Магистeр по фармација и диететика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *