Вкусна кашичка со просо, крушка и банана (6+)

Споделете со пријателите

Вкусна кашичка која е полна со хранливи нутритиенти и витамини.

Состојки:

  • 2-3 лажички просо
  • ½ крушка
  • ½ банана

Подготовка:

Просото се покиснува во вода, јас го оставам да стои цела ноќ. Потоа ја фрлате водата во која се киснело и додавате нова вода, односот треба да биде 1:3, затоа што доста упива. Го варите околу 10-тина минути дури целосно не омекне.

Крушката доколку е потврда и мислите дека ќе биде неприфатлива за бебето доколку му ја дадете свежа, можете кратко да ја омекнете на пареа.

На крај доколку сеуште вашето дете јаде пасирани кашички, ставете се во блендер и измешајте дури не добиете хомогена структура. Веќе после 7-миот месец можете да пробате да му давате на бебето кашички кои нема да ги блендирате со блендер туку со виљушка ќе направите каша во која ќе има и покрупни парченца.

На здравје бебенце!

Драгана Младеновска

Аеробик и пилатес инструктор, Сопственик на FitLife Fitness Studio, Магистeр по фармација и диететика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *